Coronavirus COVID-19: cum se va încheia. Scenariile care pun pe jar populația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Există câteva scenarii legate de coronavirus COVID-19.

În timp ce numărul de persoane infectate cu coronavirus COVID-19 crește, apar numeroase întrebări. Măsurile de izolare vor opri epidemia sau virusul este destinat să-și „urmeze cursul"? Se va agrava sau îmbunătăți situația în timp?

Apar unele scenarii, bazate pe rezultatele amenințărilor din trecut pentru sănătatea globală:

1. Epidemia va fi ținută sub control - Este cel mai optimist scenariu. SARS a infectat mii de persoane. Primele cazuri au fost raportate la OMS în februarie 2003. În martie, sute de persoane expuse infecției au fost plasate în carantină, iar restricțiile de călătorie au fost impuse în zonele cu risc. O campanie strânsă de screening a fost începută pe aeroporturi, medicii au perfecționat diagnosticul și au izolat pacienții pentru a fi tratați în timp util. Până la mijlocul verii, majoritatea țărilor afectate de SARS erau în afara pericolului, scrie focus.it.

2. Coronavirusul se extinde - După cum explică un articol din Vox, o epidemie virală se termină atunci când încetează să mai găsească persoane susceptibile de infecție. 

3. Coronavirusul se va transforma într-un virus comun -  Acest scenariu presupune ca epidemia să evolueze într-un mod mai puțin dramatic și să existe un vaccin.  

VEZI ȘI: CORONAVIRUS: 10 lucruri pe care le poți face și TU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel