Coronavirus. Focarul de la fabrica de înghețată din Sebeș s-a extins
Autor: Crişan Andreescu pe 28 mai 2020 / 15:34 | Coronavirus

Fabrica de înghețată Sebeș

Focarul de coronavirus de la fabrica de înghețată din Sebeș, județul Alba, se extinde. Numărul infectaților s-a dublat și a depășit 80, din care 55 de angajați.

 

 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat pentru Mediafax că ancheta epidemiologică este în desfășurare, fiind făcute până acum aproape 1.000 de teste.

Ancheta epidemiologică a vizat persoane din 7 localități ale județului Alba, în încercarea a identifica toți contacții angajaților confirmați pozitiv și a preveni răspândirea infectării.

Până acum, au fost confirmați pozitiv 55 de angajați ai fabricii de înghețată din Sebeș dintr-un total de peste 350, la care se adaugă aproximativ 30 de contacți ai acestora.

„Agentul economic nu funcționează, va funcționa în regim de avarie, cu personal redus de 3 ori față de numărul normal”, a spus Sinea.

DSP Alba a început cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea focarului de la fabrica de înghețată, unde 47 de persoane, angajați și membri ai familiilor acestora, au fost confirmați pozitiv.

 

 

Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri