Coronavirus în Italia. Premierul Conte, revoltat pe restricțiile de călătorie impuse de alte țări
Autor: Andrei Itu pe 25 feb, 20:13 | Internațional

Foto: Agerpres

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a denunţat, marţi seară, restricţiile de călătorie impuse de alte ţări persoanelor care vin din regiuni italiene afectate de epidemia gripală, informează cotidianul La Repubblica. 

"Ar fi incorect să fie impuse limitări de către alte ţări. Nu le putem accepta", a declarat Giuseppe Conte în cursul unei vizite la Serviciul de Protecţie Civilă. "Cetăţenii noştri pot pleca în siguranţă, atât pentru ei, cât şi pentru alţii", a subliniat Giuseppe Conte.

Mai multe ţări au impus restricţii de călătorie sau au recomandat evitarea deplasărilor în Italia, din cauza epidemiei gripale.

Decizia autorităților din România, denunțată

 

Anterior, Confederaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept "unilaterală", "antieuropeană" şi "antiitaliană".

Trei persoane au decedat, marţi, de coronavirus în Italia, astfel că bilanţul epidemiei a ajuns la zece morţi. Numărul persoanelor infectate este de 322, potrivit Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri