Coronavirus Italia. Premierul critică condiţiile din spitale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul italian Giuseppe Conte a criticat situaţia 'complet inadecvată' dintr-un spital pentru a explica propagarea rapidă a virusului în nordul Italiei, potrivit AFP.

'Este clar că există un focar acolo şi că de acolo virusul s-a răspândit', a declarat Conte într-o emisiune televizată la canalul public Rai Uno.

'Acum se ştie, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitaliceşti complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranţă recomandate în astfel de cazuri şi aceasta a contribuit la răspândirea' virusului, a adăugat Conte, conform Agerpres. 

Principalul focar al epidemiei a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 km sud de Milano. În această localitate de 15.000 de locuitori a fost spitalizat miercurea trecută un bărbat de 38 de ani.

El este considerat drept 'pacientul numărul zero', sursa unui număr mare de cazuri identificate în Lombardia (nord-vest), regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate dintr-un total de 229 în Italia, inclusiv şapte decese. Potrivit media, pe lângă soţia sa însărcinată în 8 luni şi alte rude, mai mulţi dintre medicii care l-au examinat au fost infectaţi, precum şi infirmiere, îngrijitori şi apoi pacienţi şi anturajul acestora.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a rămas stabil luni în Italia, care încearcă să limiteze contagiunea printr-un cordon sanitar instituit în jurul a 11 localităţi din nordul ţării, considerate drept focar al epidemiei.

Creşterea bruscă de vineri a acestor cazuri, trecând de la 6 la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai lovită de coronavirus în Europa şi a treia pe plan mondial, după Coreea de Sud şi China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel