Coronavirus. Madrid, mii de persoane au protestat împotriva măsurilor guvernamentale
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mii de persoane au mărşăluit de la gara Atocha la Piaţa Colon
Mii de persoane au mărşăluit de la gara Atocha la Piaţa Colon
Mii de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Madridului împotriva măsurilor restrictive impuse de guvern pentru a combate epidemia de COVID-19, denunţând 'înşelăciunea' pe care o reprezintă acest virus despre care unii protestatari afirmă că 'nu există', informează AFP.

Scandând 'Libertate!' într-o atmosferă ostilă presei, mii de persoane au mărşăluit de la gara Atocha la Piaţa Colon. Mulţi protestatari nu purtau măşti, în pofida obligaţiei legale de a le purta în permanenţă în spaţiile publice şi în mijlocul celui de-al treilea val al pandemiei care a ucis peste 400 de persoane pe zi în această săptămână.

'Oamenii trebuie să deschidă ochii, să se teamă mai puţin şi să îşi dea seama că este doar o gripă mai agresivă, că trebuie să aştepţi să treacă şi atât', a declarat pentru AFP Milagros Solana, o pensionară în vârstă de 71 de ani. Mortalitatea este mai mică decât în alţi ani, a adăugat ea, minimalizând cifrele oficiale.

Conform acestora, de la începutul pandemiei s-au înregistrat oficial peste 55.000 de morţi şi 2,5 milioane de cazuri confirmate de COVID-19. O prietenă a protestatarei a arătat imagini de pe telefonul mobil susţinând că 'spitalele sunt goale' într-o ţară în care peste o treime din paturile din secţiile de terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi cu COVID-19 şi unde mai multe centre medicale au fost nevoite să evacueze alţi pacienţi pentru a face loc celor infectaţi cu noul coronavirus.

Mulţi protestatari au criticat, de asemenea, campania de vaccinare în curs ca metodă de a pune capăt epidemiei. În încercarea de a stopa pandemia, guvernul spaniol a interzis circulaţia pe timpul nopţii şi a restricţionat mobilitatea între regiuni. În regiunea capitalei Madrid, hotelurile sunt nevoite acum să închidă la ora 21:00, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel