Coronavirus. Program SPECIAL pentru meteorologi. Elena Mateescu: Fără resursa umană, nu putem emite alerte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Elena Mateescu
Elena Mateescu
Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS ce program special au meteorologii în timpul pandemiei de coronavirus, dar şi cum se încearcă evitarea răspândirii noului coronavirus. 

"Avem 80 de colegi care lucrează în regim izolat, staţii de munte, la altitudini mari, sau cum este staţia de la Gura portiţei. Pentru aceştia am făcut un program de lucru astfel încât deplasarea să nu se facă în această perioadă şi câte doi pe tură să rămâne câte o săptămână la locul de muncă. Schimbul de tură se face la o săptămână, deplasarea se face cu maşini ale ANM, astfel încât să evităm să vină în contact meteorologii şi să avem asigurată infrastructura pentru bune condiţii. 

Aşa facem şi cu cei de la Centrul Naţional de Prognoză, care lucrezaă 24 de ore. La 7 şi jumătate asigurăm schimbul de tură pentru cei pe care îi aducem, iar la ora 8 seara pleacă cei care au lucrat în ultimele 24 de ore. Încercăm să asigurăm siguranţa respectării măsurii pentru diminuarea riscurilor. Noi punem pe primul plan meteorologul, pentru că resursa umană reprezintă punctul cheie al emiterii informaţiilor. Fără colegi sănătoşi nu putem emite alerte, şi de asta am gândit în dinamică lucrurile încă de la începutul acestui episod pandemic", a declarat Elena Mateescu. 

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel