CORONAVIRUS: Revoltă printre pasagerii. Ce se întâmplă cu zborurile în Italia
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Italia este cea mai afectată țară europeană de noul coronavirus. Iar la nivel mondial, după China, Italia înregistrează cele mai multe cazuri de infecție, alături de Iran și Coreea de Nord. 

Potrivit celor de la Daily Mail, pasagerii mai multor companii aeriene au luat cu asalt paginile de socializare ale acestora după ce companiile au refuzat să restituie sumele pentru biletele achiziționate în caz de anulare.

Totodată, acestea continuă să perceapă taxă în cazul în care pasagerii optează pentru modificarea zborului, fapt ce a stârnit nemulțumirea celor din urmă.

Sursa citată precizează că pasagerii s-au plâns că Ryanair, EasyJet și British Airways au refuzat să le restituie sumele de bani în cazul în care anulează zborurile către Italia, unde s-au înregistrat șapte decese din cauza noului coronavirus iar mai multe orașe din nordul peninsulei au intrat în carantină.

Oamenii care urmează să zboare săptămâna asta în Italia sunt furioși că operatorii de zbor refuză să ofere înapoi sumele achitate pe bilete și percep în continuare taxă în cazul în care aceștia doresc să își modifice zborul.

Companiile aeriene și-au motivat decizia precizând că nu există niciun motiv pentru astfel de măsuri, iar zborurile se desfășoară normal, situația fiind sub control.

Britanicii care s-au plâns se tem că ar putea intra în contact cu cei infestați.

Sursa citată mai precizează că, în timp ce marile companii aeriene britanice, inclusiv British Airways și Virgin Atlantic și-au suspendat până la finalul lunii martie zborurile către destinații chineze precum Beijing și Shanghai, este puțin probabil să facă același lucru pentru zborurile în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel