CORONAVIRUS. Un doctor avertizează persoanele tinere: Nu vă considerați invincibili!
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Știm potrivit rapoartelor că noul coronavirus reprezintă un risc major pentru persoanele în vârstă mai ales dacă acestea au și alte afecțiuni. Însă riscul există și pentru cei tineri.

Cu că virusul reprezintă un risc pentru persoanele în vârstă, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel către cei tineri să nu se considere invincibili în fața COVID-19.

Rosena Allin-Khan, medic britanic și politician în Regatul Unit, a declarat celor de la BBC că noul coronavirus poate afecta și persoanele tinere, nu doar cele în vrâstă cu alte afecțiuni. Sursa citată a dat exemplul unei tinere de 18 ani care a decedat dupa ce s-a infectat cu COVID-19, aceasta fiind probabil cel mai tânăr pacient britanic care a murit din cauza virusului.

Rosena Allin-Khan a precizat că există pacineți cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, care aveau o stare de sănătate bună, dar care acum se află în stare gravă la terapie intensivă.

Totodată, BBC citează un raport al specialiștilor de la Imperial London College care arată că mai puțin de 5% dintre persoanele sub 40 de ani au fost spitalizate în stare gravă, comparativ cu 27% din persoanele de peste 60 de ani și 43% din persoanele de peste 70 de ani.

Potrivit sursei citate, un studiu chinez asupra a 2.000 de copii care au contactat virusul arată că în rândul acestora cazurile critice sunt mai puține decât în rândul adulților, dar copiii mici, în special sugarii, sunt vulnerabili la COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel