Coronavirusul nu dispare dacă vremea se încălzește, anunță oamenii de știință
Autor: Alexandru Ichim pe 09 apr, 16:33 |  Coronavirus

Oamenii de știință au făcut noi studii privind răspândirea noului coronavirus. 

Se pare că noul coronavirus nu va dispărea odată ce vremea se încălzește, arată informațiile primite la Casa Albă de la un grup științific de prestigiu, scriu jurnaliștii de la CNN. 

În scrisoarea lor către Casa Albă, membrii unui comitet al Academiei Naționale de Științe au spus că datele ”sunt amestecate” cu privire la răspândirea virusului pe timp de vreme caldă față de vremea rece. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ce spun cercetătorii 

 

”Există unele dovezi care sugerează că virusul se poate transmite mai puțin eficient în medii cu temperatură și umiditate ambientală mai ridicate; Cu toate acestea, având în vedere lipsa imunității populației la nivel global, această reducere a răspândirii poate să nu conducă la o reducere semnificativă a infectărilor”, se arată în scrisoare. 

Răspândire ”exponențială”

 

Scrisoarea a menționat, de exemplu, că un studiu al focarului din China a arătat că, chiar și în condiții maxime de temperatură și umiditate, virusul s-a răspândit ”exponențial”, fiecare persoană infectată răspândind mai departe, în medie, la aproape alte două persoane.

VEZI ȘI: La 18 ani, infectat cu COVID-19, mesaj pentru alți tineri: Nu este de glumit

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri