Coronavirusul se poate trata cu antibiotice? Răspunsul oficial al autorităților
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În cazul în care v-ați întrebat dacă antibioticele tratează noul coronavirus, autoritățile ne spun care este răspunsul. Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări legate de acest virus. 

Nu luați antibiotice fără ca acest lucru să vă fie indicat de către un medic! La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele și diareea severă pot fi astfel de efecte adverse.

Mai mult, apare tot mai des rezistența bacteriilor față de antibioticele la care sunt expuse, România fiind una dintre țările unde acest fenomen este mai frecvent decât în alte țări europene.

Infecțiile pot fi mai greu de tratat

Infecțiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat, fiind nevoie de antibiotice mai puternice și mai costisitoare. Astfel, în anumite cazuri rămân foarte puține soluții pentru tratamentul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

Totuși, infecții bacteriene pot apărea în cursul unei infecții cu coronavirus (coinfecție). În această situație, în timpul spitalizării, puteți fi tratați și cu antibiotice, dar acest lucru se întâmplă doar sub supravegherea medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel