Coșea SPULBERĂ programul PNL. "Ca o carte de telefon. Nu-i putem acorda prea mult credit"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Economistul Mircea Coșea a vorbit despre planul de relansare economică al Guvernului PNL. 

Economistul Mircea Coșea spune despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat miercuri de Guvern, că este nerealist și că pare ca o carte de telefon.

Doctorul în științe economice Mircea Coşea spune că, din punctul său de vedere, „Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică”, lansat de Guvern, este nerealist. El susține că programul este o reluare a obiectivelor pe care toți românii le așteaptă de 25 de ani, conține obiective despre care şi Alianţa PSD – ALDE a vorbit în 2016, fără termene clare, fără a cunoaşte modalitatea de realizare şi fără o sursă sustenabilă de finanţare.

„Acest program e ca o carte de telefon"

El spune că cele 20 de obiective „se risipesc, aşa cum spune Confucius, ca boabele de mazăre pe masă”.

„Acest program e ca o carte de telefon. Îi găsiţi pe toţi acolo. Cu nume, cu prenume, cu număr de telefon, cele 20 de priorităţi. Nu putem să-i acordăm prea mare credit. Nu-i putem acorda prea mult credit până nu-i vedem finanţarea reală. Natura asta faraonică a cifrelor. Peste 3 mii de km de autostrăzi sună bine, dar nu sunt aplicabile”, consideră Mircea Coşea, citează Mediafax.

Planul de relansare economică, prezentat de Guvern, prevede 20 de obiective pentru 5, 10 ani, dar și 3.400 de kilometri de autostradă, 3.000 km de cale ferată, 3 spitale regionale, 2.488 de unităţi şcolare modernizate, 180 grădiniţe noi, 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 săli polivalente, 250 săli de sport şcolare, 45 bazine didactice și 400 de baze sportive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel