Cosmin Contra, despre Hagi, Becali şi Florinel Coman. Unde se fac marile greşeli în fotbalul din Liga 1
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cosmin Contra
Facebook Cosmin Contra
Cosmin Contra, fost selecţioner al României, a vorbit despre Gică Hagi, Florinel Coman şi Gigi Becali într-un interviu acordat presei din Serbia, dar şi despre greşelile care se fac în fotbalul din România. 

”Un jucător tânăr din România a trecut de la un salariu de 2.000 de euro la 15.000 de euro pe lună și s-a schimbat. Vrea mașini, fete, o viață confortabilă.

Aceasta e mentalitatea tinerilor jucători români în acest moment. Nu au deloc ambiție să meargă mai departe și într-o zi să ajungă la Real Madrid sau Barcelona.

Noi, în România, am pierdut mentalitatea de luptători. De exemplu, avem un proprietar de club care ia un jucător tânăr de 18 ani, bun, dar fără garanții că va ajunge la un nivel superior. Doar cu potențial.

Fotbalistul respectiv joacă înainte într-un club mic, pentru 2.000 de euro pe lună, dar șeful român îi dă brusc un contract de 15.000 euro pe lună și poate încă 100.000 de euro bonusuri la semnătură”, a declarat Cosmin Contra, citat de Fanatik.

Din declaraţia lui s-ar înţelege că este vorba despre Gigi Becali, patronul FCSB. 

Florinel Coman, criticat pentru mentalitate

”E un jucător talentat, însă nu are o mentalitate bună. Nu vrea să ajungă un jucător mare. Are calitatea prin care ar putea face diferența, însă mentalitatea nu îl ajută.

Degeaba are talent dacă nu gândește așa cum trebuie. Și Dennis Man e un jucător extrem de talentat, însă o arată doar uneori”, a explicat Contra.

Unde greşea Hagi la început

”Când a devenit antrenor, Gică Hagi își dorea ca toți jucătorii să fie ca el. Nu înțelegea când un fotbalist nu știa cum să lovească mingea de la 30 de metri ca s-o trimită acolo unde dorea.

Dar Hagi a fost unic. Din fericire, el e acum mai experimentat, așa că nu mai compară jucătorii atât de mult cu el însuși. Proiectul lui Hagi de la Constanța este unul bun. El știe ce vrea.

Are o metodologie coerentă de lucru de la selecțiile de juniori până la prima echipă. Dacă Hagi aduce un fotbalist de 15 ani la echipa din Liga 1, acela știe ce să facă și cum să joace”, a continuat antrenorul. 

Care este adevărata Steaua 

”FCSB are cei mai mulți fani din România. FCSB este Steaua. Dar au o problemă cu armata. Aiurea! Când Becali a cumpărat clubul, l-a cumpărat cu tot ce-i aparținea”, a mai punctat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel