Costel Alexe, ministrul Mediului: Hărțile satelitare, informații actualizate despre pădurile României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Costel Alexe, ministrul Mediului: Harțile satelitare, informații actualizate despre pădurile României
Costel Alexe, ministrul Mediului: Harțile satelitare, informații actualizate despre pădurile României
Costel Alexe, ministrul Mediului, a explicat într-o intervenție la TV cum vor fi monitorizate pădurile din România folosind hărțile satelitare.

Ministrul Mediului a anunțat că satelitul prin care sunt păzite, printre altele, și pădurile României ar putea furniza din nou informații importante, conform Realitatea Plus. 

”Astăzi suntem în faza vrem să construim cel mai eficient sistem de monitorizare a tăierilor de pădure. Aceste tăieri nu pot fi combătute numai din birou. Ne trebuie un sistem prin care să putem interveni, care să ne alerteze când cineva taie ilegal și s-a constat prin acest sistem de alertă pe care ni-l dă un spot urmărind aceste hărți satelitare. Putem avea imagini clare cu ceea ce se întâmplă zi de zi în pădurile din România”,  a susținut Costel Alexe, joi, la Realitatea.

Întrebat când va fi gata acest sistem satelitar, ministru a spus: ”Suntem în discuție avansate pentru a monitoriza satelitar aceste păduri din România, iar acest sistem satelitar ar urma să fie integrat în SUMAL, care ar urma să fie implementat până la jumătatea anului. Implementarea cât mai urgentă a SUMAL-ului va limita cât mai mult aceste tăieri ilegale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel