Costel Barbu, mesaj pentru români: Nu trebuie să renunțăm la protecție
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sura: Facebook Costel Barbu
Sura: Facebook Costel Barbu
Secretarul general adjunct al guvernului, Costel Barbu, a făcut apel la români, numind situația pandemică drept un „test al maturității, al unității, al responsabilității".

Secretarul general adjunct al guvernului, Costel Barbu, a făcut apel la români, numind situația pandemică drept un „test al maturității, al unității, al responsabilității", se arată într-un comunicat.

„Pentru noi, fiecare zi în care am mai identificat o măsură care să vină în ajutorul cetățenilor sau al mediului de afaceri este o victorie în lupta cu SARS-CoV-2", spune Barbu.

Pregătiri pentru 15 mai

„Ne pregătim pentru perioada de după ridicarea stării de urgență. Trebuie să conștientizăm, toți, că depinde de fiecare dintre noi stoparea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Până acum, cu eforturi uriașe din partea fiecărui cetățean, a fiecărui operator economic am reușit să controlăm răspândirea SARS-COV-2. În continuare, pentru a nu avea o revenire, depinde de cât de corecți vom fi, de cât de mult respectăm noile reguli.

Prioritățile guvernului se îndreaptă spre reconstrucția economică a țării, se caută soluții de pentru creșterea volumului de investiții, pentru susținerea operatorilor economici, pentru reducerea șomajului ca urmare a suspendării sau încheierii contractelor de muncă din cauza stării de urgență", consideră Costel Barbu.

Educația online și libertatea de circulație

Un alt punct cheie al guvernului este asigurarea materialelor necesare elevilor și studenților pentru a putea participa la cursurile online, se mai arată în comunicat. „O parte dintre eforturi este orientată spre asigurarea accesului tuturor copiilor la învățământul online.

În contextul nerăbdării de a recăpătare a libertății de circulație, secretarul general adjunct a explicat: „Și eu îmi doresc foarte mult să mă văd cu cei dragi, cu prietenii. Însă, nu trebuie, sub nicio formă, să renunțăm la măsurile de protecție.

Să nu uităm că astăzi, în România, cifrele COVID-19 sunt cele pe care le știm, mult sub țări ca Italia, Marea Britanie, Spania și celelalte țări din UE numai datorită măsurilor rapide și ferme adoptate de Guvern.

Nu ne permitem încă să renunțăm la protecție. Chiar dacă cifrele celor aflați în carantină sau izolare scad pe zi ce trece, să nu uităm nicio clipă că numărul confirmaților, numărul deceselor cresc pe zi ce trece. Ne bucură creșterea numărului celor care sunt vindecați. Dar, în continuare trebuie să fim extrem de vigilenți, să nu facem nici un rabat de la nicio măsură de prevenire.

Chiar dacă ar putea părea chinuitor să purtăm tot timpul mască, mănuși, să stăm la distanță trebuie să facem toate aceste lucruri pentru siguranța noastră. Va fi un mod de viață. Noua noastră viață. Știu că suntem un popor de oameni responsabili. Știu că vom trece cu bine acest test al maturității, al unității, al responsabilității".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel