COVID-19 aduce modificări la nivelul gurii. O limbă umflată poate fi un SIMPTOM de infectare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
COVID-19 aduce modificări la nivelul gurii. O limbă umflată poate fi un SIMPTOM de infectare  /  Sursă foto: Pixbay
COVID-19 aduce modificări la nivelul gurii. O limbă umflată poate fi un SIMPTOM de infectare / Sursă foto: Pixbay
Deși cele mai comune simptome au fost o stare generală de rău, pierderea gustului și mirosului și afecțiunile respiratorii, COVID-19 poate provoca și modificări ale limbii pacienților infectați.

Deși se știe că infecțiile virale cauzează simptome la nivelul gurii și limbii, nu au existat prea multe date despre acest fenomen la pacienții cu COVID-19. Acest lucru se poate datora faptului că experții medicali evită să se uite prea mult timp și să analizeze gura pacienților, din cauza preocupărilor legate de siguranță cu privire la virusul extrem de infecțios.

Noi descoperiri privitoare la limbă

Noul studiu a constatat, de asemenea, că aproximativ 40% dintre pacienți au avut probleme cu pielea pe palmele mâinilor sau pe tălpile picioarelor. Acestea includ senzație de arsură, roșeață, descuamare a pielii și umflături mici. Totodată, cercetătorii au descoperit că unul din patru pacienți cu coronavirus a observat modificări la nivelul limbii, inclusiv umflături, răni, indentări și suprafețe decolorate. Un procent mic de pacienți au raportat, de asemenea, o senzație de arsură în gură.

Nu este încă clar dacă aceste simptome pot fi răspândite, deoarece pacienții incluși în studiu au avut cazuri moderate de infecție. Cercetătorii nu sunt siguri dacă aceste simptome, supranumite „limbă COVID”, ar putea afecta și persoanele cu coronavirus sever sau cele cu cazuri mai ușoare. Aceste descoperiri s-au bazat pe observațiile de la 666 de pacienți cu COVID-19 și pneumonie ușoară sau moderată la un spital din Spania, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel