COVID-19, armă biologică? China, dată în judecată din SUA. Bogdan Chirieac, despre marile schimbări
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după ce un celebru avocat din Statele Unite a anunțat că dă în judecată China pentru producerea unei arme biologice. Despăgubirile se ridică la 20 de trilioane de euro. 

China este acuzată în instanță de lansarea unei arme biologice de ucidere în masă. Acuzațiile vin din partea unui renumit avocat american, fost candidat la alegerile prezidențiale, relatează România TV. Larry Klayman și grupul său de avocatură a intentat un proces împotriva guvernului chinez și a armatei și cer despăgubiri de 20 de trilioane de euro.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit la postul de televiziune unde a fost întrebat cum este văzută acțiunea avocatului american:

Este o acțiune de imagine, exotică, total nesustenabilă. De altfel și suma, 20 de trilioane, 20 de mii de mii de dolari, mai mult decât produsul intern brut al Statelor Unite. În plus, domnul este avocat, fost candidat, vedeți că multă lume se bagă în seamă în vremurile acestea. S-a stabilit că virusul este natural creat, nu este o armă chimică. Știți foarte bine relațiile dintre președinte Trump și președintele Xi Jinping. Deci China ajută și Statele Unite, a ajutat și Spania și Italia. China se bagă mult în seamă pe plan internațional în acest moment.”

Se schimbă puterile lumii? Ce se întâmplă cu Uniunea Europeană?

În cadrul intervenției televizate, Bogdan Chirieac a vorbit și despre marile puteri ale lumii și despre o eventuală desființare a Uniunii Europene. 

”Știți de ce nu se desființează (n.r. Uniunea Europeană)? Că văd mulți care plâng că iese Italia din UE și se desființează. Nu se desființează, în ciuda tuturor problemelor fiindcă nu ai ce să pui în loc. Când sunt mari actori globali precum Statele Unite, China, Rusia, India, normal că și Uniunea Europeană ar trebui să stea unită fiindcă nu are o voce puternică pe plan internațional. Lucruri se vor schimba. Adică vă garantez că de acum înainte fabrici de făcut măști nu vor mai fi doar în China. Sunt convins că fiecare dintre centrele de putere va avea propriile capacități de producție”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel