COVID-19. Ce se întâmplă cu un pacient la TERAPIE INTENSIVĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
imagine cu caracter ilustrativ
imagine cu caracter ilustrativ
Un expert ATI a explicat ce se întâmplă cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus la secţia de Terapie Intensivă, dar şi care sunt motivele pentru care doar o parte dintre cei infectaţi ajung la ATI. 

Derek Hill, profesor de ştiinţă imagistică la Universitatea din Londra, a explicat pentru Euronews de ce unii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus ajung la Terapie Intensivă şi ce se întâmplă cu ei acolo. 

"Cei care merg la Terapie Intensivă sunt în stare critică. Altfel nu ar avea sens. Problemele respiratorii sunt un simptom obişnuit al COVID-19. Când ele devin grave, pacienţii au nevoie de ajutor pentru a respira. Aici intervine secţia ATI", a explicat acesta. 

Pacienţi diferiţi, tratament diferit 

"Nu toată lumea este tratată la fel la Terapie Intensivă. Asta pentru că există două forme de asistenţă respiratorie, invazivă şi non-invazivă. Metoda invazivă presupune introducerea unui tub prin traheea pacientului, proces care se cheamă intubare. Tubul este apoi conectat la un ventilator care împinge aerul în plămâni. Procedura are loc atunci când pacientul este sedat. Cealaltă metodă e mai simplă şi implică o mască respiratorie", a mai declarat Derek Hill. 

"Există şi o metodă care se numeşte 'Presiune de aer pozitivă şi continuă'. Aceasta îi oferă posibilitatea pacientului să înceapă procesul de respiraţie, iar ventilatorul să îl ajute cu umplerea plămânilor cu aer. Este cea mai folosită procedură. La ATI se monitorizează, în mod constant, mai mulţi parametri fiziologici. În principal, se acordă o mare atenţie nivelului de oxigen din sânge, prin intermediul unui pulsiometru, ataşat de deget", a mai spus specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel