COVID-19. Emilian Imbri, detaliu de culise: Care e avantajul românilor. Teorie printre specialiștii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dr. Emilian Imbri a vorbit despre pandemia de COVID-19, despre măsurile luate într-un eventual vârf de îmbolnăvire, dar și despre folosirea ventilatoarelor. 

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului a afirmat în direct la B1 TV că "dacă nu ai disciplina în tine, lucrurile se întorc împotriva ta", în contextul pandemiei de COVID-19 și a nerespectării măsurilor de izolare. 

"Să nu mi-o luați în nume de rău". Ventilatoarele nu sunt o soluție

Medicul Emilian Imbri a vorbit și despre nevoia de ventilatoare, dar și despre situația din spitale în cazul unui vârf. 

"Mi se pare bine că s-au militarizat anumite spitale. Gândiți-vă că o parte din populația acestei țări și chiar autorități s-au cam plictisit așteptând ceva ce nu a venit încă. Deci riscul este ca oricât de curat am face, să lăsăm garda jos și vârful acela să ne surprindă. Mai vreau să vă spun ceva și să nu mi-o luați în nume de rău. Dacă o să fie ce a fost în alte părți, să știți că nu numărul ventilatoarelor vor rezolva problema, ci modul în care noi vom fi pregătiți și ne vom apăra izolându-ne ți neriscând să ne îmbolnăvim atât de mult", a completat medicul. 

"Românii au ceva, nu știu ce... o să vă spun"

Emilian Imbri a reacționat în urma semnalelor transmise care spun că medicii și cadrele medicale nu știu ce au de făcut în anumite situații sau că e foarte greu să gestioneze un număr mare de bolnavi. 

"Dacă este un număr mare de bolnavi, atunci situația poate fi scăpată de sub control, dar evoluția de până acum a arătat că avem ceva în România, nu știu încă ce, poate o să vă spun peste câteva săptămâni. Nu știu, poate că românii au fost vaccinați și e o teorie care se vehiculează printre specialiști și care spune că românii primesc mai bine această infecție. Sigur este că indiferent ce ar fi, nu trebuie să ajungem la ventilatoare, ci trebuie să încercăm să oprim evoluția în rău a acestei boli, ținând cu dinții și speriind oamenii să stea în casă", a mai spus Emilian Imbri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel