COVID - 19. Klaus Iohannis, o nouă videoconferinţă cu membrii Consiliului European
Autor: Crişan Andreescu pe 26 Martie, 06:54 |  Coronavirus

Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis va participa, joi, la o videoconferinţă cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, anunță Admnistrația Prezidențială.

Videoconferinţa va avea loc la ora 17,00. Potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului European, discuţiile se vor axa pe patru priorităţi identificate şi discutate şi la reuniunile anterioare: limitarea răspândirii virusului, furnizarea de echipamente medicale, cu un accent pe măşti şi dispozitive de protecţie respiratorie, promovarea cercetării în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19, combaterea consecinţelor socio-economice.

Pe ordinea de zi a Consiliului European se află și  angajamentul şefilor de stat şi de guverne din UE de a-i ajuta pe cetăţenii blocaţi în ţări terţe. La reuniunea din 17 martie, şefii de stat şi de guverne au decis să aplice o restricţie temporară a călătoriilor neesenţiale către UE pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, ei au aprobat orientările propuse de Comisia Europeană cu privire la gestionarea frontierelor, informează Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri