COVID-19, peste 500 cazuri noi. Carmen Dorobăţ: Reacţia a fost "WOW". Ecoul weekendului trecut
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: ziaruldeiasi.ro
Foto: ziaruldeiasi.ro
Carmen Dorobăţ, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a făcut mai multe comentarii după ce GCS a anunţat că sunt peste 500 de cazuri noi de coronavirus. 

"Reacţia mea, înainte să intru în direct, când am văzut noile cifre, a fost WOW, pentru că numărul depăşeşte deja ce se întâmpla în martie şi aprilie. Acesta este ecoul a ceea ce s-a întâmplat în weekendul trecut şi, în general, a comportamentului nostru care duce în derizoriu măsurile de siguranţă. 

Cu cât mai multe cazuri la ATI, cu atât putem să ne aşteptăm la un număr mai mare de decese. Din nefericire, mai subliniem o dată, decesele sunt indiferent de vârstă. Atenţie şi la persoanele tinere, care sigur că trebuie să se bucure de acest sezon estival, dar fac forme grave, mai ales dacă au comorbidităţi. De asta e important să păstrăm masca pe figură!

Trendul este vizibil, colegii epidemiologi au calculat că este vorba de o creştere exponenţială. Se pare că acest trend ascendent vine mai devreme decât ne-am fi aşteptat. Transmiterea comunitară e scăpată de sub control", a declarat dr. Carmen Dorobăţ la Antena 3. 

Grupul de comunicare strategică a anunţat 555 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel