COVID-19. Prag sumbru al deceselor, depășit în SUA
Autor: Alexandru Ichim pe 28 mai, 09:15 |  Coronavirus

Statele Unite ale Americii au trecut de pragul de 100.000 de decese cauzate de noul Coronavirus. Reperul sumbru a fost depășit în mai puțin de patru luni. 

Un nou prag sumbru a fost depășit în Statele Unite ale Americii din cauza SARS-CoV-2. A durat mai puțin de patru luni pentru ca un inamic nevăzut să omoare 100.000 de americani, scrie CNN

Este aproape de două ori numărul americanilor pierduți în timpul întregului război din Vietnam. Nimeni nu știa cât de rea va avea să fie pandemia coronavirusului când s-a întâmplat primul deces cunoscut legat de virus, pe 6 februarie. Dar de atunci, o medie de aproape 900 de americani au murit în fiecare zi din cauza Covid-19.

Cele 100.411 decese raportate începând de miercuri seara provin din date culese de Universitatea Johns Hopkins. Dar s-ar putea să nu reflecte o imagine completă. Unele victime, cum ar fi cele care mor în casele lor și nu într-un spital, s-ar putea să nu fi fost niciodată testate pentru Covid-19. Și, uneori, oficialii din același stat nu sunt de acord cu privire la modul de raportare a deceselor, mai precizează sursa citată. 

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri