COVID-19. S-a aflat eficiența vaccinului indian
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
COVAXIN, eficacitate clinică ridicată împotriva COVID-19 dar și împotriva variantelor care se răspândesc rapid
COVAXIN, eficacitate clinică ridicată împotriva COVID-19 dar și împotriva variantelor care se răspândesc rapid
Vaccinul indian dezvoltat de Bharat Biotech are o eficacitate de 81% în prevenirea cazurilor simptomatice de COVID-19, potrivit studiilor inițiale, scrie Reuters.

Vaccinul COVAXIN dezvoltat de Bharat Biotech este primul vaccin realizat de către India, țară care găzduiește și Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri din lume.

„COVAXIN a demonstrat o eficacitate clinică ridicată împotriva COVID-19 dar și împotriva variantelor care se răspândesc rapid”, a afirmat într-un comunicat CEO-ul Bharat Biotech, Krishna Ella.

Doar 11% din cei peste 10 milioane de indieni care au fost vaccinați împotriva COVID-19 au primit vaccinul Bharat Biotech până la încheierea săptămânii trecute, potrivit datelor analizate de Reuters.

Numeroși politicieni indieni, inclusiv premierul Narendra Modi, s-au vaccinat cu serul Bharat săptămâna aceasta pentru a crește încrederea populației în vaccinul domestic.

Cu peste 11 milioane de infecții raportate până acum, India este una din țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel