COVID-19 şi gripă, BOMBĂ pentru organism. "Catastrofă pentru sistemul imunitar"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicii se tem că, odată cu venirea sezonului rece, coronavirusul  nu va mai fi singurul virus care va ataca organismul. 

"Sigur că putem avea şi gripă, dar şi COVID-19 simultan. Ar fi o infecţie care ar copleşi sistemul imunitar, o adevărată catastrofă", a declarat Dr. Adrian Burrowes, medic de familie în Florida, SUA. 

"Pe cont propriu, atât COVID-19, cât şi virusul gripal atacă plămânii, pot cauza pneumonia, pot duce la acumularea de lichid în plămâni sau la insuficienţă respiratorie. Dacă le avem pe ambele, acest lucru ar creşte riscul efectelor pe termen lung asupra organelor", a explicat şi Dr. Michael Matthay, profesor la Universitatea California, pentru CNN

Matthay suspectează că pneumonia ar fi mai puternică, dacă un pacient ar avea ambele virusuri. "Cele două infecţii pot afecta plămânii mult mai grav şi pot cauza insuficienţă respiratorie foarte repede. Asta nu înseamnă neapărat că nu vor mai funcţiona plămânii, ci că sângele nu va fi destul de oxigenat", a mai spus specialistul. 

Cum afli dacă ai şi gripă şi COVID-19

 

"Simptomele sunt similare, aşa că e dificil să diferenţiem. Spre deosebire de gripă, COVID-19 cauzează lipsa mirosului şi a gustului. Dar cel mai bun mod de a şti este testarea", transmite Centrul pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor din SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel