COVID-19: Trump pune presiune pentru folosirea termenului 'virus chinezesc'
Autor: Darius Muresan pe 26 Martie, 08:56 |  Coronavirus

Președintele Donald Trump, în conferințele de presă zilnice pe tema COVID-19, a folosit termenul 'virus chinezesc', fapt care a născut numeroase controverse.

Potrivit celor de la CNN, Washingtonul pune presiune pe comunitatea internațională pentru a folosi termenul 'virus Wuhan' atunci când se face referire la virusul gripal apărut la Wuhan, numit de Organizația Mondială a Sănătății - COVID-19.

Deoarece deține președinția Grupului, în războiul comercial pe care îl poartă cu China, sursa citată precizează că SUA au încercat să impună acest termen într-o declarație comună a Grupului celor 7 (G7).

Solicitarea Statelor Unite ar fi fost respinsă de celelalte state, fapt care a dus la divizarea Grupului. Tot în cadrul declarației comune, SUA intenționa ca Grupul să acuze oficial măsurile pe care Beijingul nu le-a impus pentru a răspândii pandemia cu noul coronavirus.

G7 reprezintă un forum internațional al guverneor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar. Din G7 fac parte: SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Japonia și Canada.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri