COVID-19: Trump pune presiune pentru folosirea termenului 'virus chinezesc'
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Președintele Donald Trump, în conferințele de presă zilnice pe tema COVID-19, a folosit termenul 'virus chinezesc', fapt care a născut numeroase controverse.

Potrivit celor de la CNN, Washingtonul pune presiune pe comunitatea internațională pentru a folosi termenul 'virus Wuhan' atunci când se face referire la virusul gripal apărut la Wuhan, numit de Organizația Mondială a Sănătății - COVID-19.

Deoarece deține președinția Grupului, în războiul comercial pe care îl poartă cu China, sursa citată precizează că SUA au încercat să impună acest termen într-o declarație comună a Grupului celor 7 (G7).

Solicitarea Statelor Unite ar fi fost respinsă de celelalte state, fapt care a dus la divizarea Grupului. Tot în cadrul declarației comune, SUA intenționa ca Grupul să acuze oficial măsurile pe care Beijingul nu le-a impus pentru a răspândii pandemia cu noul coronavirus.

G7 reprezintă un forum internațional al guverneor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar. Din G7 fac parte: SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Japonia și Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel