Covid-19: Un studiu nou relevă de unde provin 60% din „toate infecțiile la nivel mondial”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Studiu coronavirus
Studiu coronavirus
Un studiu nou relevă de unde provin 60% din „toate infecțiile la nivel mondial”.

Un articol publicat în The Lancet și semnat de șase experți de prestigiu a expus mai multe motive bazate pe dovezi științifice care susțin ipoteza că noul coronavirus este transmis în principal prin aer. Articolul subliniază, de asemenea, un fapt interesant: aproximativ 60% din infecțiile care apar la nivel mondial au un numitor comun - asimptomaticii.

Oamenii de știință consideră „probabil” că transmiterea de la persoane asimptomatice sau presimptomatice, care nu tuseșc sau strănută, ”reprezintă cel puțin o treime și poate până la 59%, din toată transmisia la nivel mondial și este o formă cheie a SRAS-CoV-2 răspândită în toată lumea". Persoanele care nu prezintă simptome generează foarte puține picături mari, dar continuă să producă aerosoli infecțioși.

De asemenea, experții avertizează că transmisia SARS-CoV-2 „este mai mare în interior decât în ​​aer liber și este redusă substanțial cu ventilația interioară”. Cu toate acestea, conform ultimelor experimente de laborator, virusul este capabil să rămână în aer până la trei ore.

Cercetătorii concluzionează că „există dovezi puternice și consistente că SARS-CoV-2 este răspândit prin transmisie aeriană”. Deși există și alte forme de contagiune care „pot contribui și ele”, experții consideră că „este probabil ca ruta aeriană să fie cea dominantă”, prin urmare cer un lucru important: „comunitatea de sănătate publică trebuie să acționeze în consecință și fără alte întârzieri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel