Covrigi împletiți cu mac. Elena Băsescu, REȚETĂ simplă, rapidă și gustoasă. Nu te așteptai la asta
Autor: Giorgiana Croitoru pe 04 iun, 23:38 | Vedete

Elena Băsescu, fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu, s-a apucat de gătit. Iată una dintre rețetele delicioase postată de aceasta. 

"Covrigi împletiți cu mac. Covrigii făcuți de mânuțele lor nu se compară cu nici un produs de panificație din comerț", a scris Elena Băsescu pe contul de Instagram. 

Ingredientele necesare

"Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei".

- 2 ouă

- 500 g făină albă

- 200 ml lapte călduț cu 3,5% grăsime

- 1 plic de drojdie uscată

- 50 ml ulei

- 1 linguriță de sare

- un gălbenuș pentru uns la final 

- mac

Mod de preparare:

 

1. "Puneți făina în bolul în care veți frământa aluatul.

2. Amestecați sarea cu făina.

3. Adăugați ouăle peste făină.

4. Încălziți laptele pe foc mic - să fie călduț

5. Dizolvați drojdia în laptele cald. Amestecați bine şi lăsați-o la “odihnit” 5 minute.

6. Adăugați laptele treptat în bol și începeți să frământați 2-3 minute

7. Adăugați tot uleiul și frământați bine cel puțin 15 minute. La final aluatul trebuie să fie neted şi elastic, exact ca-n pozele noastre

8. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei (ca să nu se lipească) și acoperiți cu folie de plastic. Lăsați aluatul la crescut 1 oră sau până își dublează volumul

9. Tăiați aluatul în două sau trei șnururi egale și împletiți ca pe o coadă apoi le ungeți cu gălbenuș și presărați mac.

10. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 min la temperatura de 180 grade", este rețeta postată de Elena Băsescu, pe pagina de Instagram.

          View this post on Instagram                  

Covrigi împletiți cu mac Covrigii făcuți de mânuțele lor nu se compară cu nici un produs de panificație din comerț. Aveți nevoie de câteva ingrediente și să urmați rețeta din @secreteleramonei ???? Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei: 2 ouă, 500 g făină albă, 200 ml lapte călduț cu 3,5% grăsime, 1 plic de drojdie uscată, 50 ml ulei, 1 linguriță de sare, un gălbenuș pentru uns la final si mac 1. Puneți făina în bolul în care veți frământa aluatul. 2. Amestecați sarea cu făina. 3. Adăugați ouăle peste făină. 4. Încălziți laptele pe foc mic - să fie călduț 5. Dizolvați drojdia în laptele cald. Amestecați bine şi lăsați-o la “odihnit” 5 minute. 6. Adăugați laptele treptat în bol și începeți să frământați 2-3 minute 7. Adăugați tot uleiul și frământați bine cel puțin 15 minute. La final aluatul trebuie să fie neted şi elastic, exact ca-n pozele noastre 8. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei (ca să nu se lipească) și acoperiți cu folie de plastic. Lăsați aluatul la crescut 1 oră sau până își dublează volumul 9. Tăiați aluatul în două sau trei șnururi egale și împletiți ca pe o coadă apoi le ungeți cu gălbenuș și presărați mac. 10. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 min la temperatura de 180 grade✅ #LadyChef #MiniChef #kissthecook Get the look ➡️ www.ebakids.ro #shoponline #sorturidebucatarie #kitchenapron #matching #minime #littlehelper

A post shared by Elena Basescu (@elenabasescu) on May 25, 2020 at 11:22am PDT

Te-ar putea interesa și ....
Vedete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri