Cozmin Gușă a schimbat prefixul. ”Lui obișnuiam să-i dau primul telefon”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cozmin Gușă a schimbat prefixul.

Cozmin Gușă a împlinit astăzi 50 de ani.

"50 e noul 30!" 

Sub acest slogan vesel si autoironic îmi propusesem să-mi invit prietenii și amicii la un spritz unde să depănăm amintiri, să zicem bancuri, să ne ironizăm reciproc, să cântăm românește! Dar, cum lista mea de invitați depășea cu mult "cifra legală”, egală cu vârsta mea începând de azi, sunt nevoit să-mi marchez #borna50 prin ... nesărbătorire, c-așa-i în ALERTĂ ... Le mulțumesc tuturor pentru urări și gândurile bune, însă “îi voi vâna" în această vară pe toți si voi da mai multe spritzuri “în grupuri mici"! 

Ce gând de bilanț am? Că viața mea si a colegilor de generație a fost dinamică și interesantă, dar total neproductivă spre a genera un proiect colectiv care să așeze România mai bine decât au reușit părinții noștri.

O dorință de viitor? Să nu ne defectăm atât de tare încât să devenim "subumani" și să reușim măcar să deslușim pentru copiii noștri greșelile pe care le-am făcut, fapt care să-i ajute să navigheze mai bine într-o lume care a devenit mai urâtă decat putem suporta.

O amintire? In ultimii ani de viață ai săi, pe 2 iulie obișnuiam să-i dau primul telefon lui Octavian Paler, care astăzi ar fi implinit 94 de ani. De fiecare dată, in stilul său egal, "hâtru” și înțelept, marele scriitor îmi dădea câte-o pildă inspirată din viața sa, eu povestindu-i câteceva semnificativ din subteranele vieții cotidiene, ne făceam astfel câte-un cadou reciproc. Zic ca și azi e un bun prilej sa ne-amintim de Octavian Paler, și-am anexat postării o selecție de cca 3 minute ale unor gânduri ale sale despre România! 

P.S. La multi ani prietenului meu Dinu Iancu Sălăjanu, care azi împlinește 51 de ani și, fiind mai in vârstă el, am datoria "ardeleneasca" să-l urez eu primul! 


Și deasemenea, lui Cristi Diaconescu si Dan Nica, cu care "împărțeam" aniversarea atunci cand eram colegi, cu aproape 20 de ani în urmă!”, a fost mesajul lui Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel