Crăciunul în pandemie, noi reguli. Câte familii se pot întâlni de sărbători
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Britanicii au stabilit noi reguli cu privire la întâlnirile de sărbători. Astfel, s-a decis numărul maxim de persoane care pot lua contact în perioada Crăciunului. 

Până la trei gospodării se vor putea întâlni în perioada de Crăciun, între 23 și 27 decembrie, au decis liderii celor patru națiuni britanice, conform BBC. Oamenii se pot întâlni în case, lăcașuri de cult și spații în aer liber, iar restricțiile de călătorie vor fi, de asemenea, ușurate.

Dar o „bulă de Crăciun” formată trebuie să fie „exclusivă” și nu ar putea vizita pub-uri sau restaurante.

"2020 nu poate fi un Crăciun normal"

Liderii i-au îndemnat pe oameni să „se gândească cu atenție la ceea ce fac”, pentru a menține scăzut riscul creșterii transmisiei.

Ei au adăugat că „2020 nu poate fi un Crăciun normal”, dar familia și prietenii se vor putea vedea într-un mod „limitat și precaut”.

Unii oameni de știință au avertizat că relaxarea restricțiilor Covid în perioada festivă ar putea declanșa un alt val de infecții și alte decese.

Liderii din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au ajuns la acord într-o întâlnire care a avut loc marți după-amiază.

Într-o declarație comună, aceștia au spus: „Chiar dacă am stabilit reguli, întâlnirea cu prietenii și familia de Crăciun va fi o decizie personală pe care o vor lua oamenii, având în vedere riscurile pentru ei și pentru ceilalți, în special pentru cei vulnerabili. Înainte de a se aduna de sărbători, sugerăm folosirea mijloacelor alternative, cum ar fi tehnologia sau întâlnirile în aer liber", scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel