Creatorul Cardano (ADA), mesaj despre „măcelul” de pe piața criptomonedelor. „La fel a fost și cu Internetul în 1970”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: ADA
Foto: ADA
Creatorul unuia dintre cele mai promițătoare proiecte de pe piața criptomonedelor a comentat prăbușirea volatilelor active.

Fondatorul Cardano (ADA), Charles Hoskinson, care a fost unul dintre cei opt membri fondatori ai Ethereum (ETH), a comentat picajul brusc al pieței monezilor virtuale, după ce ADA a ajuns la maximul istoric de 2,47 dolari, scăzând ulterior până la un minim de un dolar.

Aceasta este piața criptomonedelor! Nu poți avea doar creșteri exponențiale fără risc

„Charles, poate ne comentezi și nouă măcelul absolut!!”, i-a scris un utilizator americanului de 36 de ani. „Păi, Tim, poate ai intrat cam târziu, dar bine ai venit pe piața criptomonedelor! Așa funcționează piața cripto, se duce foarte în sus, dar se duce și foarte în jos”.

„Nu puteți obține venituri de 900% fără să vă așteptați să mai dea înapoi piața, așa funcționează lumea. Piața este foarte volatilă, foarte instabilă, așa că înțelegeți acest lucru, este o piață de frontieră. Aici reconstruim societatea, iar prin acest lucru sunt trilioane de dolari în această activitate. Unde merge această valoare?”, a continuat el.

Analogie cu Internetul, în anii 1960-1970

„Este la fel cum a fost cu Internetul. Cred că în anii 1960 sau anii 1970 s-a zis că într-o zi va fi inventat un lucru care va muta informație în mod instant în orice loc din lume fără niciun cost. Într-o lume a bibliotecilor, a cărților, a unui sistem închis de cunoștințe private, conceptul de a accesa informațiile de oriunde era nebunesc”, a mai spus Hoskinson. „Nu trebuie să mergi la Harvard pentru că poți accesa cursurile și să citești cărțile din Zimbabwe. Nimeni nu ar fi crezut asta acum 50 de ani”.

„Când a devenit evident că în această direcție ne îndreptăm, toată lumea și-a dat seama că totul se schimbă. Dar puteai tu să alegi Google în 1992? Sau Facebook? Cred că Zuckerberg nu făcuse 10 ani la acea vreme. Haideți, aceasta este ideea”, a mai explicat cercetătorul.

Piața caută următoarele Google și Facebook ale criptomonedelor

„Tocmai de aia s-a întâmplat acest măcel. Piețele se chinuie să capitalizeze inovația și să aleagă adevărați câștigători, adevărați pierzători. Tinde să existe prea mult entuziasm pentru unele lucruri, apoi apele se retrag, sunt cicluri și valuri, iar oamenii devin prea pesimiști, își scot banii, așa cum au făcut cu crahul dot-com, iar la un moment dat vom putea converge către una dintre monezi”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel