Creatorul criptomonedei ethereum a devenit miliardar la 27 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: David McBee - Pexels
Foto: David McBee - Pexels
Vitalik Buterin, un programator ruso-canadian în vârstă de 27 de ani, a creat ethereum în 2013 când avea 19 ani. Criptomoneda lansată în 2015, iar acum Buterin deține aproximativ 333.500 de unități în portofelul său public, scrie CNN.

Înmulțit cu valoarea record de 3.500 de dolari pe care activul digital a atins-o marți, se obțin peste 1,1 miliarde de dolari. Buterin a cofondat Bitcoin Magazine, o publicație care se ocupă de bitcoin și alte criptomonede, în 2012. În 2014, a fost selectat pentru a face parte din Thiel Fellowship, un program de doi ani creat de miliardarul Peter Thiel care „acordă 100.000 de dolari tinerilor care vor să construiască lucruri noi în loc să stea într-o sală de clasă ".

Nu este foarte activ pe rețelele de socializare - surprinzător pentru un tip cu 1,4 milioane de urmăritori pe Twitter.

Valoarea ethereum a crescut de peste patru ori în 2021, crescând cu 375%. Criptomoneda este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală după valoarea de piață - puțin sub jumătate din capitalizarea de piață a bitcoin. Valoarea totală a criptomonedei este acum de aproximativ 403 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Un ether a atins 3.482 de dolari marți.

Deși investitorii cumpără și vând mii de criptomonede diferite, etherul și bitcoin reprezintă aproape două treimi din întreaga piață mondială a criptomonedelor, de 2,3 trilioane de dolari.

Entuziasmul cripto a crescut în aprilie, pe măsură ce platforma de tranzacționare Coinbase a devenit publică, cu o valoare de piață de 86 de miliarde de dolari. O parte din creșterea ether este și urmarea faptului că este criptomoneda de alegfolosită ere pentru achiziționarea NFT - opere de artă digitale și alte obiecte de colecție care sunt transformate în active unice, verificabile și ușor de tranzacționat pe blockchain, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel