Credite de la bancă, noi reguli. A fost modificată legea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Credite de la bancă / Foto: Pixabay
Credite de la bancă / Foto: Pixabay
Noi reguli pentru luarea unui credit.

Schimbare importantă pentru românii care vor să facă un credit la bancă. Aceștia vor putea încheia contracte de credit cu băncile la domiciliu, transmite Realitatea Plus.

Deputații au modificat legea astfel că cei care doresc să ia un credit de la bancă pot semna contractul și acasă. Desigur, în acest caz și creditorul trebuie să fie este de acord.De asemenea, parlamentarii au mai stabilit că, în condiții de pandemie, un contract de creditare poate fi încheiat și la distanță, prin mijloace electronice. Legea va fi trimisă la președintele Iohannis pentru promulgare. 

Pentru a putea lua un credit de la bancă, o persoană trebuie să fie majoră, să poată face dovada unui venit constant și să nu aibă antecedente de rău-platnic, adică să aibă un scor de credit satisfăcător.

Creditul cu dobândă 0 – între mit și adevăr

Dacă dobânda este 0, atunci este clar că trebuie să returnezi cât ai primit. Așa ar gândi oricine. Totuși, nu este 100% așa! Este suficient să facem o analiză pe pagina dedicată creditului cu dobândă 0 pe comparatorul internațional de credite Finbino. Observăm acolo că dobânda anuală efectivă (DAE) este uneori 0 sau foarte aproape de 0, însă nu la toate instituțiile care oferă această facilitate.

Motivul este simplu: chiar dacă dobânda este 0, există alte taxe și comisioane asociate. Acesta este motivul pentru care este util să studiați cu atenție asemenea oferte și să întrebați instituțiile de creditare cât se poate de direct care este costul final al împrumutului. Partea bună este că în prezent legislația în domeniu din țara noastră este bine pusă la punct și instituțiile acreditate în împrumuturi sunt obligate să vă ofere toate detaliile cerute.

 

E adevărat că oricine poate lua un credit cu dobândă 0? 

Foarte pe scurt: nu! Principalul obstacol în accesarea unui credit fără dobândă este că acesta trebuie să fie primul împrumut la acea instituție. Dacă nu sunteți un client nou, dobânda promoțională nu vi se va aplica. Un alt lucru de reținut este că printr-un asemenea credit de obicei nu puteți primi sume atât de mari ca la restul creditelor.

Articolul complet despre creditul cu dobândă 0, îl poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel