Cresc facturile la gaze? Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Este o știre falsă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ministrul Economiei susține că prețurile facturilor la gaze nu vor crește, iar informația apărută în presă este una ”falsă”. 

Virgil Popescu, ministrul Economiei, s-a arătat indignat la România TV după ce postul de televiziune a relatat că prețul facturilor la gaze ar putea crește în perioada următoare. 

”Este o ştire complet falsă. Eu sunt uşor stupefiat. Prețurile nu vor crește de la 1 iulie. Dacă ne uitam la prețurile externe de pe lânga România, prețul este de 10 euro. În Romania se tranzacționează cu 65 de lei. Să fim serioși, când Banca Europeană de Investiţii nu mai finanțează gazul, prețul gazului scade. Nu va fi nicio creștere de preț. Şi va mai dau un motiv de ce nu va crește. Există stoc în depozite. A fost o iarnă lejeră, iar gazul trebuie scos pe piaţă. Când oferta e mai mare decât cererea, preţul nu crește. Cum să crească prețul în România? Decât dacă cineva vrea să speculeze, dar autorităţile statului nu vor mai sta cu mâinile în sân. Guvernul PNL nu va accepta acest lucru", a spus Virgil Popescu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel