Crima de la Onești. Cum ar fi putut fi evitată. Av. Artin Sarchizian: În mod cert a fost un comportament criminal care a fost dezvoltat în timp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Avocatul Artin Sarchizian susține că crima de la Onești ar fi putut fi evitată dacă autoritățile acordau mai multă atenție amenințărilor postate pe rețelele de socializare de către bărbat.

"Au existat simptome, manifestări anterioare. Ar fi trebuit să fi fost observat și să fi fost luat în seamă. Mă întreb de ce aceste amenințări oare nu au fost luate în considerare. Sunt circumstanțe destul de complexe. Nu putem nici avea pretenții absurde din partea polițiștilor să stea să analizeze pagina de Facebook a fiecărui individ, însă în mod cert aici a fost un comportament criminal care a fost dezvoltat în timp, ca un bulgăre de zăpadă care a crescut și încet-încet a degenerat prin fapta pe care acesta a săvârșit-o. Repet, dacă am lua în serios acest fenomen al criminalității și ar fi studiat cu aplecare din partea autorităților, cred că foarte multe fapte de acest gen ar putea fi prevenite în România.

Acum bărbatul riscă și pedeapsa detenției pe viață pentru că discutăm de omor săvârșit asupra a două persoane. În ceea ce o privește pe soție, dacă se stabilește că într-adevăr au avut o rezoluție infracțională comună, adică și-au pus în cap această idee și au pornit în săvârșirea ei, probabil că și ea va fi trasă la răspundere pentru o formă de complicitate. Cred că ar fi important să se analizeze și cauzele care au determinat acest comportament criminal al individului pentru ca pe viitor să le putem preveni.", a declarat avocatul Artin Sarchizian la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Criminalul de la Onești, amenințări pe Facebook. „Când voi fi nevoit să-mi fac dreptate, să nu fiu acuzat de terorism!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel