Crimă Onești. "S-a produs un declic la ora 16.55. A lovit în stânga și-n dreapta". De ce a durat mult deschiderea ușii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Gheorghe Cristian, director adjunct al Direcției Investigaţii Criminale, a explicat ce s-a întâmplat înainte și după ce poliția a pătruns în apartamentul din Onești în care un bărbat ținea ostatici doi muncitori.

"La 16.55 s-a produs ceva, un declic"

"Ora 16.55. Este foarte important acest moment pentru că, în decursul procesului de negociere, colegul meu reuşise să îl stabilizeze, în sensul că începuse să coopereze, dar la 16.55 s-a produs ceva, un declic. Din informaţiile avute, una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor, moment în care acesta şi-a schimbat comportamentul şi a devenit foarte violent, lovind în stânga şi în dreapta.

Prima echipă care a ajuns la 13.53 era poziţionată la etajul 2 al blocului, echipată cu echipament de protecţie balistică, armament şi dispozitive de distrugere a sistemelor de închidere. De ce a durat deschiderea uşii mai mult? Pentru că, dincolo de sistemele de închidere ale uşii, avea şi o scară proptită între uşă şi peretele opozabil uşii.

"Credeţi-mă că nu a fost uşor"

Ce s-a întâmplat imediat după ce s-a reuşit deschiderea unei fante în această uşă... Operatorii au folosit, iniţial, armament neletal - cartuşe de cauciuc - care au lovit mâna agresorului şi l-au făcut să scape arma cu care acţionase şi un operator a tras cu glonţ 17 patru cartuşe calibru 919. Toate lucrurile acestea s-au făcut pentru a reuşi reţinerea şi salvarea victimelor despre care nu aveam cunoştinţă.

Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotele şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că deja agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment. S-a dat încontinuu la berbec până când s-a spart uşa. Credeţi-mă că nu a fost uşor", a declarat comisarul şef de poliţie Gheorghe Cristian, director adjunct al Direcției Investigaţii Criminale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel