Fostul arbitru Cristian Balaj este noul președinte de la CFR Cluj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fostul arbitru Cristian Balaj este noul președinte de la CFR Cluj / Foto Cristian Balaj  Facebook
Fostul arbitru Cristian Balaj este noul președinte de la CFR Cluj / Foto Cristian Balaj Facebook
CFR Cluj are un nou președinte, în persoana fostului arbitru Cristi Balaj. 

După mai bine de două săptămâni de la demiterea lui Marian Copilu, Cristi Balaj a confirmat luni preluarea funcției de președinte la CFR Cluj. 

"Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod sprecial de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.

Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.

Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în Parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern", a scris Cristi Balaj pe rețelele de socializare.

Cristi Balaj avea altă poziție, cu o zi înainte

Cu o zi înainte de a accepta oferta de la CFR Cluj, fostul arbitru Cristi Balaj, care este președintele Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a negat totul și a dat un răspuns surprinzător.

"N-am dezvoltat subiectul. Pe mine mă interesează Agenția Națională Anti-Doping, vreau să protejez România, să protejez sportul românesc. Nu vreau să las agenția într-o situație grea și să se piardă ce am făcut până acum.

La CFR sunt multe aspecte care trebuie lămurite, nu vreau să merg acolo și să mă compromit. Dacă ar trebui să fac lucruri împotriva principiilor mele, ar însemna să plec în secunda 2", a spus Cristi Balaj.

Preşedintele ANAD are o imaginie foarte bună, păstrată din timpul perioadei în care a fost arbitru şi preşedinte la AJF Baia Mare, dar şi datorită recredibilizării Agenţiei Naţionale AntiDoping, care a putut inclusiv să-şi redeschidă laboratorul de la Bucureşti. Balaj se află sub contract cu ANAD până în 2024, scrie DigiSport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel