Cristian Buşoi, funcţie importantă în PE: Sunt onorat!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Europarlamentarul Cristian Buşoi a anunţat că a fost desemnat să ocupe o importantă funcţie la nivelul Parlamentului European.

"Sunt onorat pentru că am fost desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European și voi reprezenta România în primul și singurul intergrup din Parlament care se ocupă exclusiv de combaterea cancerului. Acest grup a fost creat la inițiativa Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer (ECPC) - cea mai mare asociație care reunește sub umbrela sa pacienții cu cancer din Europa - și este format din eurodeputați ai tuturor familiilor politice.

Evenimentul virtual de inaugurare a Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului va avea loc mâine, 1 iulie. La lansare ne vor fi alături comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și președintele Comitetului pentru misiunea împotriva cancerului, prof. Walter Ricciardi", a anunţat Cristian Buşoi, europarlamentar PNL.

"Cancerul nu poate fi învins în mod individual"

"Cancerul nu poate fi învins în mod individual. Odată cu înființarea acestui intergrup avem șansa ca părțile interesate de la toate nivelurile de influență și cu diverse experiențe și fonduri să colaboreze în beneficiul tuturor cetățenilor europeni. Iar Planul european de luptă împotriva cancerului este un act de unitate europeană.

Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului va servi drept forum și ne va oferi posibilitatea, nouă, eurodeputaților, să ne implicăm și mai mult în dialogul cu pacienții bolnavi de cancer, cu supraviețuitorii și cu cei care au grijă de ei, cu medicii și cu cercetătorii, cu cei responsabili de elaborarea politicilor de Sănătate, cu liderii din industria Sănătății, cu societatea civilă, în general, cu guvernele și cu instituțiile naționale", transmite Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel