Cristian Diaconescu, președintele PMP, la Congresul PNL 2021: Ce se întâmplă aici e urmărit de marile capitale occidentale
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Cristian Diaconescu, președintele PMP, a susținut un discurs la Congresul PNL 2021.

"România e parte a familiei occidentale, are cele mai puternice garanţii de securitate din istoria să. Weber şi Lopez s-au adresa dvs. dar vă asigur că ce se întâmplă aici e urmărit de marile capitale occidentale care sunt adevăraţii noştri parteneri. E clar că avem nevoie de o reforma şi dvs aveţi o responsabilitate. E nevoie de o românie modernă în care nu au loc hoţia şi prostia. PMP e alături de PNL în PPE, avem o colaborare foarte bună inclusiv cu UDMR. Avem datoria să întărim dreapta, când vedem o expansiune a extremismului, avem datoria să consolidăm statul de drept”, a declarat Cristian Diaconescu.

Liberalii s-au reunit în congres, astăzi, pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu. La reuniunea liberalilor sunt prezenți 5.000 de delegaţi din toată ţara.

Ce a spus Klaus Iohannis la Congresul PNL

"Dragi liberali, vă văd hotărâți pe toți cei de aici și știu că vă doriți cu toții un singur lucru - ca România să câștige! Să fie condusă de un guvern în care forța motrice este Partidul Național Liberal. Este imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Actuala guvernare trebuie fără doar și poate să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întregul Partid Național Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să îi susțină cu toate forțele. Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne.

Nu numai că Partidul Național Liberal trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil, este însă nevoie de fapte, de acțiuni concrete care produc beneficii palpabile pentru cetățeni, nu doar de discursuri și promisiuni. Avem instrumentele necesare, avem planurile adecvate, avem fondurile care să ne permită să le punem în aplicare. Să avem și înțelepciunea, și maturitatea de a ne reașeza cu toții la aceeași masă, masa discuțiilor despre soluții pentru România!", a spus Klaus Iohannis.

Vezi AICI declarațiile complete ale președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel