Urmărește emisiunea live
Cristian Ghinea, despre PNRR: E CAPUL MEU în JOC! România e singurul stat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cristian Ghinea
Facebook Cristian Ghinea
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit despre PNRR în cadrul emisiunii "All About EU" de la DC NEWS TV. Acesta a dat de înţeles că funcţia sa depinde de succesul PNRR.

"Ca să fim foarte clari. Premierul îşi asumă şi este implicat, este şeful Guvernului, PNRR-ul este al întregului Guvern. Ştiu că eu răspund, că sunt ministru coordonator şi e capul meu în joc pe subiectul ăsta. Dar PNRR nu este al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Dacă era al nostru, îl făceam mai repede şi mai bine de la început. Acum îl luăm şi lucrăm pe propunerile făcute de alte ministere, pe care încercăm să le facem mai bine!", a declarat Cristian Ghinea în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Acesta a mai spus şi că procesul ar fi fost identic, indiferent dacă coordonatorul PNRR era Guvernul sau oricine altcineva. 

"Cui dai PNRR? Ministerului sau premierului?”

"Situaţia este următoarea. România este singurul stat membru care are un minister fost al Fondurilor, actual al Investiţiilor Europene. Întrebarea dacă trebuia să se ocupe ministerul ăsta sau premierul în mod direct este interesantă. În cele mai multe ţări, se ocupă premierul direct, dar acele ţări nu au un astfel de minister. Acesta a fost inventat în 2013 şi a fost o decizie bună, pentru că situaţia cheltuirii fondurilor europene era dezastruoasă şi nu răspundea nimeni. 

Vine PNRR. Cui îl dai? Acestui minister sau premierului?", a mai spus Cristian Ghinea. 

La final de aprilie, Ghinea a spus că numai românilor li se pare că discuţiile despre PNRR de la Bruxelles sunt sub forma unui examen. 

Ministrul spune că ”numai nouă ni se pare că ”dom`ne, dăm examen, l-am picat, nu l-am picat”.”, spunând că e ”un model provincial de oameni care nu știu cum funcționează Bruxelles-ul”. Totuși, recunoaște că sunt 150 de pagini de la Bruxelles cu recomandări asupra cărora au intervenit, fie prin modificări, fie prin explicații. 

Cât despre depunerea PNRR, Ghinea a spus că termenul pe care și-l propun este 31 mai, precizând că ”e foarte mult de lucru la partea tehnică, planul Portugaliei are 40.000 de pagini”: ”Trebuie să spunem detaliat fiecare investiție cât costă pe mp”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel