Cristian Grasu (MS): Evaluarea obiectivelor cu impact asupra sănătăţii populaţiei va fi făcută de INSP
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Informaţiile generale despre proiectele cu impact asupra sănătăţii populaţiei vor fi puse la dispoziţia publicului, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Grasu, cu prilejul unei dezbateri.

Potrivit reprezentantului MS, evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil impact asupra sănătăţii populaţiei va fi făcută către de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Grasu a dat ca exemple de obiective cu impact asupra asupra sănătăţii gropile de gunoi, vopsitoriile auto, fabricile de produse chimice.

'Este vorba despre un ordin de ministru care stabileşte metodologia de realizare a studiilor de impact asupra sănătăţii, o problematică de foarte mare interes pentru toată populaţia, cum s-a dovedit şi prin participarea şi intervenţiile avute la această dezbatere. Propunem prin acest ordin de ministru ca evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil mare impact asupra sănătăţii populaţiei să fie făcută de Institutul Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, introducem posibilitatea de a avea în transparenţă publică toate informaţiile generale despre proiectul respectiv - un fel de rezumat al proiectului care va fi pus la dispoziţia publicului pentru a fi studiat şi pentru a se veni cu observaţii şi propuneri. Lucrul aceste nu se întâmpla până acum.

Implicarea INSP este un lucru benefic, pentru că acolo există expertiză atât pe sănătatea publică, cât şi pe zona de igienă. Sperăm ca prin acest ordin de ministru, prin această metodologie, să fie clarificate mai multe lucruri care erau oarecum ambigue până în momentul de faţă şi rezultatele să conducă la o mai mare siguranţă în aprobarea obiectivelor cu posibil impact asupra sănătăţii populaţiei', a arătat Grasu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel