Cristina Coarnă, judecătoarea cu argumente pro-violator, SUSPENDATĂ
Autor: Florin Răvdan pe 22 feb, 18:11 | Justiție

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Judecătoarea Cristina Coarnă, de la Tribunalul Brăila, a fost suspendată din funcţie. Ea a intrat în atenţia opiniei publice după ce a venit cu argumente în favoarea unui bărbat acuzat de violuri repetate asupra unui minor. 

Hotărârea luată de judecătoarea Cristina Coarnă, prin care a fost înlocuită măsură arestării preventive cu cea a controlului judiciar în cazul unui bărbat acuzat că a violat în repetate rânduri o fetiță de 13 ani, a făcut înconjurul presei din România. Coarna și-a motivat decizia prin argumente dubioase, printre care: „Faptele inculpatului nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel, neexistând ieșiri în stradă sau proteste în presă”.

VEZI ŞI A violat o minoră de 13 de ani de zece ori în opt luni. Judecătoarea l-a plasat în arest la domiciliu pentru că ”nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, luni, ca judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila să fie suspendată din funcție până la finalizarea cercetării disciplinare. Cea mai aspră sancțiune pe care o poate primi judecătoarea este excluderea din magistratură, scrie debraila.ro

Cât timp va fi suspendată, Coarnă nu va primi salariul.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri