Cristoiu: ”Puci eșuat în PNL. Războiul a ieșit la suprafață”. Semnal pentru Orban
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Rares Bogdan, Ludovic Orban
Rares Bogdan, Ludovic Orban
Se cutremură PNL, după încercarea de puci de sâmbătă. Acordul cu USR PLUS dă peste cap partidul. 

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că sâmbătă, 19 decembrie 2020, a avut loc un mare eveniment postelectoral: ”un puci în PNL”. El subliniază că ”În mod obişnuit, puciurile au loc în partidele care trec în Opoziţie după alegeri. Puciul de sâmbătă s-a petrecut într-un partid care a rămas la Guvernare după alegeri.” 

Ion Cristoiu afirmă că cele trei formațiuni politice care au negociat Guvernul ar fi trebuit să-l dea premier pe președintele PNL, în persoana lui Ludovic Orban, dar cei de la USR PLus nu l-ar fi vrut. ”Explicabil. Un Florin Cîţu e pentru ei un mâţ uşor de călcat pe coadă. Cu un Ludovic Orban ar fi fost mai greu să-şi atingă obiectivul secret: O guvernare USRPLUS din punct de vedere practic ale cărei deconturi le va face PNL, văzut ca partid de Guvernământ prin premier.” consideră jurnalistul, care adaugă că pentru funcția vitală de președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban a cedat masiv în negocierile cu USR Plus, care ”s-a dovedit o negociatoare de temut”.

”Un eşec cum nu s-a mai văzut până acum al puciştilor”

Despre ceea ce s-a întâmplat ieri, Ion Cristoiu scrie că ”Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, sprijiniţi de Ilie Bolojan, Raluca Turcan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Dan Motreanu, au convocat prin sistemul de comunicare internă al partidului, aflat la dispoziţia secretarului general care e Robert Sighiartău, pentru sâmbătă, ora 19, un BPN, prin sistem video conferinţă. Evident, grupul ştia că Ludovic Orban nu va fi de acord. Ludovic Orban a contracarat trimiţând membrilor BPN că şedinţa nu e statutară. Întrerupând negocierile Ludovic Orban a sunat personal pe şefii de organizaţii din ţară că şedinţa nu e convocată de el, ci de pucişti.”, rezultatul fiind ”Un eşec cum nu s-a mai văzut până acum al puciştilor.”

”Până acum dus doar în culise, Războiul din PNL a ieşit la suprafaţă. Chiar dacă eşuat, Puciul e un semnal pentru alegători, pentru celelalte partide, că în PNL Ludovic Orban e contestat de un Grup de lideri. (...) Rapiditatea cu care a fost înăbuşit puciul nu trebuie să-l facă pe Ludovic Orban să se culce pe o ureche. S-ar putea ca alte puciuri, mai bine pregătite, să reuşească. Mai ales dacă le va ghida Klaus Iohannis” mai consideră Ion Cristoiu, conform celor publicate pe blogul său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel