Criticul Marian Popescu, lui Andrei Caramitru: arunci o umbră peste memoria lui Ion Caramitru
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Caramitru
Caramitru
Criticul de teatru Marin Popescu sancționează derapajul lui Andrei Caramitru, care a postat mai multe acuzații la adresa lui Marius Manole, unul dintre cei luați în calcul de USR pentru poziția de ministru al Culturii.     

Toţi dar toţi marii actori din România îl considera un ticălos pe Marius Manole, a scris Andrei Caramitru după ce în presă a început să fie vehiculat numele lui Manole, ca potențial ministru al Culturii în guvernul Cioloș. Calitatea umană a personajului este execrabilă, la fel ca şi calitatea intelectuală, a adăugat Caramitru, care susține că Marius Manole a urlat minciuni ani de zile la adresa lui Ion Caramitru.

Criticul Marian Popescu, profesor la Universitatea din București, îi semnalează lui Andrei Caramitru că aruncă o umbră peste memoria tatălui său, jignind un actor emblematic pentru tânăra generație.

Iată postarea prof. Marian Popescu:

”Scriu cu inimă grea acestea.

Să nu-ți dai seama, la prima ieșire publică după 40 de zile de la dispariția tatătului, actor care a marcat o epocă în teatrul românesc, că arunci o umbră peste memoria sa jignindu-l îngrozitor pe un alt actor, emblematic pentru tânara generație de profesioniști ai scenei de azi, indiferent de relațiile dintre cei doi, e să "joci" fără talent scena de început din Hamlet. A stricat-o. Fiul care își "răzbună"simbolic tatăl? Nu cred că acesta "are nevoie" de asta.

Contestă fără să diferențieze între frustrări și actul artistic

”Știu destul din interiorul zonei ăsteia ca să îmi dau cu părerea şi sunt prieten cu prea mulți actori, regizori, scenografi - ca să tac, a scris Andrei Caramitru pe Facebook. Acum, nu contest talentul lui MM, care ce e drept există oarecum, în nota ingenuu fragil, muză a unui director. E ceva extrem de specific, ok. Însă - calitatea umană a personajului este execrabilă, la fel ca şi calitatea intelectuală. Omul ăsta e ahtiat după putere şi - fiind cu puțină minte - compensează prin pură mișelie. A fost capabil, la TNB unde e șef de sindicat, să încerce să arunce totul în aer (împreuna cu alți 2 şi mai puțin talentați şi inteligenți ca el - unu Mihai Călin şi una pe care o cheamă Medeea Marinescu).

A urlat minciuni acolo ani de zile, a contestat orice fără să diferențieze între frustrările lui personale şi actul artistic şi reușita teatrului ca mare instituție. Omul calomniază şi zbiară, în stil ingenuu - ca să păstreze un pic calitatea de zână, un fel de Andreea Marin mai nervos şi care scuipă. Însă - neavând argumente - întotdeauna s-a făcut de râs în orice discuție şi nu a câștigat nimic. Toţi dar toţi marii actori din România îl considera un ticălos”.

Călin și Manole, dispute cu directorul TNB

Mihai Călin și Marius Manole au avut dispute publice cu Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, unde aceștia erau angajați.

”Din punctul meu de vedere și al conducerii sindicatului actorilor, dl Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național, care acum încearcă să facă ceva, să obțină fonduri, să deblocheze, dumnealui în ultimii ani a folosit foarte mult în interes propriu, personal o mare parte din activitatea teatrului. A condus în mod dictatorial, în mod autocrat, folosind o mare parte din resursele teatrului pentru propriul avantaj financiar. Mare parte din spectacole sunt regizat și jucate de dumnealui", acuza Mihai Călin pe Caramitru.

"La 30 de ani de la Revoluție, eu simt în jurul meu frică. Frica de a spune ce vreau și ce simt în interiorul unei instituții publice. La noi, în teatru, se fac contracte pe termen determinat pentru ca directorul să poată renunța la tine oricând. La 30 de ani de la Revoluție, sunt aceeași oameni acolo", îl susținea Marius Manole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel