Criza COVID-19: Elveția e pe punctul de a intra în COLAPS sanitar. Rată de infectare dublă față de media UE
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ: AGERPRES
Foto ilustrativ: AGERPRES
În timp ce Țara Cantoanelor se confruntă cu al doilea val al pandemiei, specialiștii fac un anunț sumbru privitor la capacitatea sistemului sanitar.

Medicii din Elveția trag un semnal de alarmă și spun că paturile de terapie intensivă sunt la capacitate maximă, deoarece Țara Cantoanelor se confruntă cu al doilea val al pandemiei. Într-o declarație de presă, Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă a declarat că toate cele 876 de paturi certificate din Elveția sunt ocupate, sfătuind persoanele vulnerabile să scrie într-un testament dacă ar dori să primească sprijin pe viață în cazul unei boli grave.

Andreas Stettbacher, chirurg general al forțelor armate elvețiene, a declarat că există încă 240 de paturi necertificate, care ar putea oferi îngrijire intensivă pacienților care au nevoie de îngrijiri specializate și complexe. Astfel, conform informațiilor, din 22.211 paturi disponibile pentru îngrijirea acută,16.889 au fost ocupate.

În timp ce Elveția a fost aproape neatinsă de primul val al pandemiei, în primăvară, infecțiile ridicate din această lună au fost aproximativ duble față de media Uniunii Europene. În același timp, Austria a ales săptămâna aceasta să intre într-un al doilea lockdown, care include închiderea școlilor. Un articol recent, publicat în Jurnalul de Politică Externă, acuză politicienii din țară că se complac în sintagma „Elveția, ca un caz special, o țară unică, în afara necazurilor externe”.

Fostul președinte elvețian, Ueli Maurer, a cerut cetățenilor să fie responsabili și să respecte regulile de carantină, spunând că „Elveția nu își poate permite un al doilea blocaj”, precizează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel