Criză Euthyrox. Donație de 5.000 de cutii
Autor: Alexandru Ichim pe 18 mai, 22:34 | Sanatate

Nu mai puțin de 5.000 de cutii de Euthyrox vor ajunge în mai multe orașe din România, printr-o donație. 

Opt orașe din România vor primi 5.000 de cutii de Euthyrox 100 mcg, importate din Spania, scrie Agerpres. Acestea vor fi disponibile în farmacii din data de 20 mai. 

"Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donaţie cu Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din ţară. Medicamentul Eutirox 100 mcg donat este importat din Spania, cu respectarea legislaţiei române în vigoare, autorizat de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg", se precizează în comunicat.

Unde ajung pastilele 

 

Pastilele se vor găsi în farmacii din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.Un comprimat de Euthyrox 100 mcg conţine levotiroxină sodică 100 micrograme disponibil în noua formulă, menţionează sursa citată.

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienţi cu afecţiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri