Criza politică după moțiune, efecte asupra economiei. Mircea Coşea: La asta trebuie să ne aşteptăm în mod SIGUR
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Moțiune cenzură Guvern Dăncilă
Moțiune cenzură Guvern Dăncilă
Profesorul Mircea Coşea a vorbit, pentru cititorii DC News, despre efectele negative pe care le-ar putea avea actuala criză politică, de după moţiunea de cenzură, asupra economiei României. 

Întrebat dacă ne putem aştepta ca actuala criză politică să afecteze cifrele bugetare, cursul valutar şi inflaţia, Mircea Coşea a răspuns.

"Categoric. Acest lucru se întâmplă peste tot în lume. Deja trebuie să aşteptăm la anumite variaţii ale leului. Eu cred că nu trebuie să intrăm în panică pentru că aceste variaţii sunt conjuncturale, în funcţie de stabilitatea politică, sper ca ea să se realizeze în cât mai scurt timp, deci nu sunt legate de structura sau de mersul economiei, ci doar de o anumită lipsă de credibilitate pentru viitor. Ceea ce înseamnă o anumită expectaţie din partea pieţelor care duce, întotdeauna, la o depreciere a cifrelor – la asta trebuie să ne aşteptăm în mod sigur.

Dar repet, nu este datorată unei crize, recesiuni sau altei probleme care să ne ducă la concluzii devastatoare", a răspuns Mircea Coşea.

Citeşte şi: Mai sunt bani pentru pensii şi salarii? Mircea Coşea: Data când România va avea o situaţie complicată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel