CSM Bucureşti, victorie la limită în derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea
Autor: Mircea F. Cristian pe 12 Martie, 03:59 | Handbal

CSM Bucureşti a obținut o victorie muncită până în ultima secundă în derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea.

CSM Bucureşti a învins-o pe SCM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 23-22 (15-12), miercuri seara, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, în derby-ul Ligii Naţionale de handbal feminin, disputat în etapa a 18-a, fără spectatori.

CSMB şi-a luat astfel revanşa după ce campioana a câştigat în tur cu 20-19, astfel că ''tigroaicele'' au prima şansă la titlu.

Finalul a fost dramatic, formaţia vâlceană având ultimul atac, însă arbitrii au dictat în mod eronat paşi la Kristina Liscevic. Campioana a irosit trei aruncări de la 7 metri în acest meci.

Într-un meci caracterizat în cea mai mare parte a sa de echilibru, formaţia vâlceană a avut iniţiativa în primele zece minute. Echilibrul s-a rupt în min. 18, la scorul de 9-9, când CSMB a marcat patru goluri la rând, campioana având aproape zece minute fără gol înscris. Gazdele au intrat la pauză cu un avans de trei goluri, 15-12, şi au rămas la cârma jocului şi în partea secundă, dar SCM a revenit şi a reuşit egalarea în min. 48, 20-20, după trei goluri la rând. În mi. 56, CSM s-a dus din nou la două goluri, 23-21, dar echipa campioană nu a reuşit decât să reducă din diferenţă.

Pentru CSMB au marcat Dragana Cvijici 6 goluri, Cristina Neagu 5, Andrea Lekic 4, Itana Grbic 3, Carmen Martin 2, Elizabeth Omoregie 2, Andrea Klikovac 1.

Golurile echipei vâlcene au fost înscrise de Irina Glibko 6, Marta Lopez 6, Mireya Gonzalez 4, Ann Grete Norgaard 3, Asma Elghaoui 1, Kristina Liscevic 1, Cristina Florica 1.

Într-o partidă din etapa a 15-a, CS Măgura Cisnădie a învins-o în deplasare pe AHCM Slobozia cu 21-19 (8-10).

În clasament, pe primul loc se află SCM Râmnicu Vâlcea, cu 43 puncte (18 jocuri), urmată de CSM Bucureşti, 43 puncte (17 j), CS Minaur Baia Mare, 36 p (18 j), SCM Gloria Buzău, 35 p (18 j), HC Dunărea Brăila, 30 p (17 j), etc.

Te-ar putea interesa și ....
Handbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri