Cu ce poți înlocui drojdia în rețete și prăjituri. 4 variante la care nu te-ai fi gândit
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Prăjiturile sunt una dintre cele mai iubite deserturi pentru zile de naștere, mese în familie sau sărbători. Deși nu sunt greu de preparat, anumite ingrediente pot face diferența, cum ar fi drojdia. 

Cu toate acestea, drojdia poate fi o problemă pentru cei care nu o pot consuma din cauza problemelor de sănătate sau a alergiilor. 

Alte opțiuni pentru un tort perfect

Vestea bună este că drojdia poate fi înlocuită Există mai multe alternative care îți vor face rețetele delicioase:

1. Bicarbonat de sodiu și oțet

Această alternativă este utilizată pe scară largă de persoanele vegane la prepararea rețetelor. Dacă ai bicarbonat de sodiu în casă, adaugă o lingură la amestecul tău. Pentru ca rezultatul să fie similar cu cel al drojdiei, poți adăuga și un ingredient acid, cum ar fi lămâia sau oțetul (alb sau de mere). 

2. Albușuri de ou

Albușurile de ou bătute cu zahăr pot înlocui drojdia tradițională din rețetele tale. Funcționează cel mai bine la clătite și prăjituri. Pentru ca aluatul să fie perfect și să se întindă, albușurile și gălbenușurile trebuie bătute separat. Rezultatul va fi mai fin ca textură, dar delicios. 

3. Iaurt și bicarbonat de sodiu

De multe ori, aceste ingrediente pot înlocui cu succes drojdia din deserturi. 

4. Bere

O altă opțiune, care este utilizată în multe feluri de mâncare din bucătăria noastră, este berea ca înlocuitor pentru drojdie. 

Dacă tot am vorbit despre drojdie, iată o rețetă de drojdie cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu:

Ai nevoie de:

- 1 lămâie;

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

Spală lămâia și taie-o în jumătate, apoi stoarce bine sucul. 

Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în sucul de lămâie și amestecă bine până începe să strălucească.

Drojdia este gata, trebuie doar să o integrezi în aluatul tău.

Însă, atenție! Drojdia cumpărată din magazin poate fi păstrată destul de mult timp datorită substanțelor chimice adăugate, însă nu și drojdia de casă. Acest lucru se datorează faptului că drojdia de casă își pierde capacitatea de a crește în aluat dacă nu este utilizată imediat și, prin urmare, trebuie pregătită în ultimul moment și adăugată în aluat cât mai repede. 

Bine de știut! Cantitatea de drojdie preparată corespunde mai mult sau mai puțin unui plic de praf de copt vândut în supermarketuri.

Dacă nu ai o lămâie proaspătă la îndemână, poți înlocui sucul cu cel al unei jumătăți de portocală, cu 4 linguri de oțet de mere sau cu puțin vin alb. Este recomandat sucul de lămâie dacă faci un desert și oțet de mere dacă este un fel de mâncare sărată sau o rețetă pe bază de ciocolată sau cacao, scrie DCMEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel