Cu ce poți înlocui zahărul în cafea. Cei mai buni îndulcitori naturali
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să renunți la zahăr, dar nu poți bea cafeaua neîndulcită, trebuie să știi că există îndulcitori naturali care te pot salva. Iată cu ce îți poți îndulci "licoarea magică" pe care o bei dimineața.

Mierea este o alternativă pentru zahăr, dar nu e ideală dacă ții dietă. Are chiar mai multe calorii ca zahărul (320 de calorii pe suta de grame), însă specialiștii spun că este mult mai sănătoasă, scrie life.ro. Spre deosebire de zahăr, mierea nu provoacă creșteri și scăderi rapide ale nivelului de zahăr din sânge, acțiune care determină senzația de foame.

Siropul de arțar este un îndulcitor natural sănătos. Conține o mulțime de minerale benefice, precum potasiu, calciu și fier, dar și vitamine și acid malic.  Siropul de arțar ajută sistemul digestiv și are puține calorii. In plus, este apreciat și pentru indexul glicemic, fiind mai scăzut decât al altor îndulcitori.

Stevia este un îndulcitor natural. Are zero calorii, un efect glicemic zero și este de până la 300 de ori mai dulce decât sucroza. Puterea îndulcitoare a stevia este meritul rebaudiosidei A, ingredientul activ din frunze.

Melasa este unul dintre cei mai buni înlocuitori de zahăr pentru cafea. Aportul caloric este mai mic decât cel al zahărului cu aproximativ 30-40%. Mai exact, 100 de grame de melasă are aproximativ 290 kcal. Melasa este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale de remineralizare.

Vezi și: De ce să înțepi oul cu o piuneză înainte de a-l pune la fiert. Este cel mai tare TRUC!

Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat pe aragaz. Ce urmează după. Te așteptai la asta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel