Cui îi e adresată operația de micșorare de stomac. Medicul Florin Turcu vine cu explicații importante / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Operație / Foto Pexels ilustrativ
Operație / Foto Pexels ilustrativ
Dr. Florin Turcu, medic la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre lupta împotriva obezității, făcând precizări importante despre relația medic - pacient și operația de micșorare de stomac.

„Sunt mai multe tipuri de intervenții. Într-adevăr, astăzi avem mai multe mijloace terapeutice care ar trebui să fie particularizate fiecărui individ. Sunt algoritmi, relativ ușor de înțeles, care ne ajută pe noi în practica curentă în a opta pentru o anumită operație. În calitate de chirurgi, avem datoria de a oferi pacienților noștri informații științifice, obiective, în legătură cu planul nostru de tratament, dar mărturisesc că este foarte importantă și dorința pacientului. 

Sanador

Pacientul poate să aibă o opțiune în alegerea tipului de tratament. Ideal ar fi ca împreună - pacient și medic - să alegem care este varianta cea mai potrivită pentru momentul la care ne aflăm. Sunt lucrul acesta și datorită faptului că aceste intervenții chirurgicale pot fi revizuite în timp, având în vedere că sunt realizate printr-o metodă minim invazivă, care nu lasă în urma ei modificări majore ale anatomiei abdominale, care să ne împiedice să efectuăm o altă intervenție pe cale laparoscopică”, a spus Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical. 

Ulterior, a făcut câteva precizări despre operația de micșorare de stomac. „Ca recomandare generală, este adresată vârstelor extreme. Ne referim aici în primul rând la persoanele care debutează în viața adultă. Persoanele tinere, 18 - 25 de ani, au ca primă recomandare de tratament o astfel de intervenție chirurgicală, pentru că este o operație fiziologică, se adresează doar unui singur organ: stomacul. Pe care noi îl facem mai mic prin această metodă laparoscopică. Volumul stomacului se reduce. O bună parte din stomac, 80 la sută, este excizat, rezecat. Dar această intervenție chirurgicală se realizează prin păstrarea și anatomiei și fiziologiei stomacului”, a explicat Florin Turcu. 

VEZI ȘI: O epidemie diferită, ”creștere spectaculoasă a cazurilor”. Medicul Florin Turcu: Diabetul, hipertensiunea arterială, în relație directă cu obezitatea

Dr Florin Turcu: Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel