Urmărește emisiunea live
Cultură de cannabis, ascunsă în podul casei. Doi tineri, reținuți
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Droguri, cannabis. Foto arhivă: IPJ Brașov
Droguri, cannabis. Foto arhivă: IPJ Brașov
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat în cursul zilei de ieri cinci percheziții domiciliare în orașul Darabani, județul Botoșani, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea traficului de droguri.

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite pentru comiterea infracțiunii de cultivarea, producerea și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea vânzării, se arată într-un comunicat de presă. 

În urma perchezițiilor, a fost ridicat aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru realizarea vânzării drogurilor de risc, printre care și un cântar electronic.

Ce au descoperit anchetatorii 

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie – octombrie 2020, doi tineri, de 21 și 25 de ani, ar fi procurat semințe de cannabis și ar fi înființat o cultură, pe care ar fi îngrijit-o până în cursul lunii octombrie, când ar fi recoltat-o și ar fi pus-o în podul unui imobil.

Aceștia ar fi înființat cultura în scopul obținerii de inflorescențe de cannabis, destinate comercializării către diverși consumatori.

Față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați, în cursul zilei de astăzi, în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel